Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/fs3/49/poptiede/public_html/wordpress/wp-content/themes/layerswp/core/helpers/post.php on line 59

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/fs3/49/poptiede/public_html/wordpress/wp-content/themes/layerswp/core/helpers/post.php on line 78
Kutsu medialle: tervetuloa seuraamaan ilmiöpohjaista luonnontiedeopetusta 14.4. klo 9.30–12 – Pop-Tiede ry
Close

17.3.2016

Kutsu medialle: tervetuloa seuraamaan ilmiöpohjaista luonnontiedeopetusta 14.4. klo 9.30–12

DSC_0035

Pop-Tiede ry kutsuu median edustajat tutustumaan elämykselliseen ja ilmiöpohjaiseen luonnontiedeopetukseensa Hietakummun ala-asteelle, Malmille torstaina 14.4. kello 9.30–12.

Medialle avoimessa päivässä pääsee seuraamaan Pop-Tieteen kouluvierailun luonnontiedeshow’ta ja 5.–6.-luokkalaisten työpajoja, haastattelemaan ja kuvaamaan päivään osallistuvia koululaisia sekä Pop-Tieteen edustajia.

Media voi myös kokeilla pajoissa tehtäviä tiedetemppuja. Pop-Tiede tarjoaa lounaan päivän päätteeksi. Lasten huoltajilta on pyydetty lupa kuvaamiseen ja haastattelemiseen.

Ilmiömäistä!-kouluvierailuita jo lähes 200

Pop-Tieteen Ilmiömäistä!-kouluvierailulla syvennetään alakoululaisten luonnontieteiden osaamista ja tarkastellaan fysiikan ja kemian perusilmiöitä: tiheys, happamuus, sähkömagnetismi, ilmanpaine, lämpö, virtaus sekä kemialliset reaktiot.

Sanaton tiedeshow johdattaa aiheeseen ja työpajat haastavat oppilaat kokeilemaan itse. Ilmiömäistä! tarjoaa uutta ajateltavaa ja ihmeteltävää ja saa oppilaat innostumaan luonnontieteistä.

Koulukiertue on vieraillut jo lähes 200 koulussa pääkaupunkiseudulla syksystä 2014 alkaen. Vierailut ovat suosittuja ja ne varataan loppuun ajoissa. Kevään 2016 kiertueen rahoittaa Koneen Säätiö.

Pop-Tiede ry

Pop-Tiede on helsinkiläinen vuonna 2012 perustettu yhdistys, joka innostaa lapsia luonnontieteiden pariin koulussa ja vapaa-aikana.

Ilmiömäistä!-kiertueen lisäksi Pop-Tiede järjestää tiedeleirejä ja kehittää luonnontiedekokeisiin liittyvää Science & Play -mobiiliapplikaatiota. Lisäksi tulossa on Tieteen akrobatiaa -koko perheen tiedesirkusesitys, tiedesynttäreitä ja muita tiedekasvatukseen liittyviä projekteja.

Pop-Tiede on erikoistunut syksyllä 2016 voimaan tulevan opetussuunnitelman painotuksiin: ilmiöpohjaiseen ja oppiainerajat rikkovaan opetukseen sekä oppilaan näkemiseen aktiivisena toimijana ja ongelmanratkaisijana vuorovaikutuksessa toisten ihmisten kanssa.

Avoin mediapäivä 14.4.

Hietakummun ala-aste, Hietakummuntie 1, Malmi, Helsinki

9.00 Koulun ovet ovat avoimet medialle
9.30 Ilmiömäistä!-show koko koululle ja median edustajille
10.00 Haastatteluja ja kuvauksia
10.30 Työpajojen seuraamista, kuvaamista ja haastatteluja
11.30 Media voi kokeilla luonnontiedetemppujen tekemistä
11.45 Pop-Tiede tarjoaa lounaan päivään osallistuville median edustajille

Lisätiedot ja ilmoittautumiset 12.4. mennessä

Toiminnanjohtaja Nelli Korpi

nelli@poptiede.fi
p. 045 187 7444 poptiede.fi
facebook.com/poptiede

Media-sivulta löytyy juttuvinkkejä ja kuvagalleria median käyttöön.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *