Close

6.4.2016

Pop-Tiede mukana Islannin tiedeshow-tapahtumassa

IMG_4980

Terveiset aurinkoisesta Reykjavikista! Edustan tämän viikon Pop-Tiedettä Islannissa eurooppalaisten tiede-esitysten tekijöiden tapaamisessa EuroScienceFunissa.

Paikalla on 60 osallistujaa eri puolilta Eurooppaa ja ainakin yksi kanadalainen. Ihmiset ovat enimmäkseen nuoria, ja ovat kaikki innostuneita tieteestä ja sen esittämisestä yleisölle.

Toistaiseksi on kuultu tiede-esittelijöiden puheenvuoroja, ja itsekin olen ehtinyt kertoa Pop-Tieteestä. On upeaa nähdä, miten erilaisia esityksiä eri maissa tehdään: humoristisia ja vakavia, lapsille ja aikuisille, maailmanluokan ja nollabudjetin…

IMG_4974

Tapahtuman tärkeintä antia on kuitenkin virallisen ohjelman ulkopuolella tapahtuva verkostoituminen. Eilen syötiin koko porukalla islantilaisessa ravintolassa mainioita paikallisia herkkuja. Tänään on retkipäivä, jolloin tutustutaan luonnon ihmeisiin ja jälleen toisiin konferenssivieraisiin.

Paikalliset järjestelyt ovat toimineet hyvin ja kuumaan lähteeseenkin on päästy uimaan. Reykjavik on kaunis ja sympaattinen kaupunki, säätkin suosivat. Paitsi avaruussäät: revontulia aamuyöllä kytänneet huonetoverini sanoivat, ettei mitään näkynyt.

Esittelyiden ja esitysten lisäksi ohjelmassa on työpajoja, joissa jaetaan tiedekoevinkkejä. EuroScienceFunin päätöspäivänä lauantaina ohjelmassa on Common Show, johon on kutsuttu paikallista yleisöä katsomaan esityksiä eri puolilta Eurooppaa. Kuulemisiin siis!

Kuva ja teksti: Otso Helos, puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *