Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/fs3/49/poptiede/public_html/wordpress/wp-content/themes/layerswp/core/helpers/post.php on line 59

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/fs3/49/poptiede/public_html/wordpress/wp-content/themes/layerswp/core/helpers/post.php on line 78
Tiedote: Tutkitaan luita ja luurankoja – Pop-Tieteen kesäleireillä perehdytään luonnontieteiden ilmiöihin – Pop-Tiede ry
Close

7.6.2016

Tiedote: Tutkitaan luita ja luurankoja – Pop-Tieteen kesäleireillä perehdytään luonnontieteiden ilmiöihin

CYMERA_20160606_205029

Pop-Tieteen pienten luonnontieteilijöiden kesäleireillä tehdään tutkimuksia ja retkiä sekä yhdistellään tiedettä taiteeseen. Tutkimuskohteina ovat elämän pienet ja suuret, ihmeelliset ilmiöt kuten lentäminen, kelluminen, väri ja valo. Leireillä on vielä joitain vapaita paikkoja, joten tässäkin vaiheessa voi löytää hauskaa ja jännittävää puuhaa kesäkuun lomaviikoille. 

Pop-Tiede on erikoistunut elämykselliseen luonnontiedeopetukseen. Se on kiertänyt jo useamman vuoden pääkaupunkiseudun alakouluissa Ilmiömäistä!-luonnontiedepäivän kanssa.

– Viikon mittaisilla tiedeleireillä on hyvin aikaa perehtyä aiheisiin ja toteuttaa pitkäjänteisempiä projekteja kuin tunnin mittaisissa työpajoissa kouluissa, kertoo Pop-Tieteen puheenjohtaja Otso Helos.

Pop-Tieteen leirien valtteja ovat myös ohjaajat: tiede- ja taidekasvatuksen ammattilaiset.

– Leiriohjaajillamme on monen vuoden kokemus tiede- ja taidekasvatusprojektien suunnittelusta ja vetämisestä. Toivomme, että lapset saavat oivalluksia ja elämyksiä. Leirien aihepiirejä lähestytään luovasti ja kokonaisvaltaisesti, korostetaan oma-aloitteisuutta, kokemista ja tutkimista, Helos jatkaa innostuneesti.

Tervetuloa ottamaan selvää tiedeleireistä

Media on tervetullut tutustumaan leiripäivään Pop-Tieteen kesäleirille. 7–13-vuotiaiden leirit järjestetään Pasilan nuorisotalolla kesäkuun viikoilla 23–26, arkipäivinä kello 9–16. Lasten vanhemmilta kysytään lupa kuvaamiseen ja haastatteluun mediavierailuita varten.

Pop-Tiede ry

Pop-Tiede on helsinkiläinen yhdistys, joka innostaa lapsia luonnontieteiden pariin koulussa ja vapaa-aikana. Se on järjestänyt Ilmiömäistä!-koulukiertuetta syksystä 2014 kevääseen 2016. Kesäleirien lisäksi työn alla on luonnontiedekokeisiin liittyvä Science & Play -mobiiliapplikaatio, joka julkaistaan vuoden 2016 aikana. Tulossa on muitakin tiedekasvatukseen liittyviä hankkeita sekä opettajien täydennyskoulutusta.

Kesäleirejä avustavat Etelä-Suomen Aluehallintovirasto ja Helsingin kaupungin Nuorisoasiankeskus.

Lisätiedot ja leirivierailuiden sopimiset

Toiminnanjohtaja Nelli Korpi
nelli@poptiede.fi, p. 045 187 7444

Lisätiedot leireistä: poptiede.fi/leirit
Painolaatuiset kuvat median käyttöön: poptiede.fi/media
facebook.com/poptiede
twitter.com/poptiede

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *