Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/fs3/49/poptiede/public_html/wordpress/wp-content/themes/layerswp/core/helpers/post.php on line 59

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/fs3/49/poptiede/public_html/wordpress/wp-content/themes/layerswp/core/helpers/post.php on line 78
Pop-Tiede vieraili ShowScience-konferenssissa Saksassa – Pop-Tiede ry
Close

12.4.2017

Pop-Tiede vieraili ShowScience-konferenssissa Saksassa

Pop-Tieteen puheenjohtaja Otso Helos vietti huhtikuun alussa keväisen viikon Saksan Bonnissa, tiede-esitysten tekemiseen erikoistuneiden ShowScience-konferenssissa. Mukana oli noin 50 osallistujaa ympäri Eurooppaa ja muutama muistakin maanosista.

Konferenssissa osallistujaorganisaatiot esittivät hauskoja, uskomattomia ja näyttäviä tiedekokeita. Viikon aikana nähtiin muun muassa tyhjiön avulla säpäleiksi räjähtävä vesimeloni, pieniä metallirenkaita viiden metrin korkeuteen laukaiseva sähkömagneetti ja maailman ylösalaiseksi kääntävät erikoissilmälasit.

Lisäksi keskusteltiin tiukista tieteellisistä kysymyksistä, verkostoiduttiin ja harjoiteltiin yhdessä esiintyjille hyödyllisiä taitoja draamasta jonglööraukseen.

Ohjelmassa oli myös kolme asiantuntijapuheenvuoroa tieteen popularisoinnin huipulta. Yhdisvaltain Syracusen yliopiston Sam Sampere puhui hyvän yleisölle esitettävän tiedekokeen ominaisuuksista ja maailmanlaajuisesta fysiikkatemppujen esittäjien yhteisöstä.

Ranskan Grénoble yliopiston Jean Lilensten esitteli itse suunnittelemansa upean, avaruuden magneettikenttiä ja revontulia mallintavan laitteen. The Guardian -lehteen kirjoittava hiukkasfyysikko, professori Jonathan Butterworth puhui tieteen ja median suhteesta ja hyvästä tiedeviestinnästä.

Konferenssin vieraat esiintyivät myös suurelle yleisölle. Saksalainen Physikanten-ryhmä esitti torstaina viimeisen päälle hiotun, hauskan ja nopeatahtisen fysiikkashow’n. Konferenssin päätteeksi lauantaina järjestettiin paikallisella tiedemuseolla kansainvälinen kahdeksan esityksen yhteisshow.

Ilmassa oli luovan tieteellistä energiaa koko viikon. Viime vuoden ShowScience Reykjavikissa antoi alkuidean pian starttaavan Ilmiöpop-koulukiertueen tiede-esitykseen. Tulevaisuudessa Pop-Tiede tuo varmasti Suomeen jotain Bonnissa opittua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *