Close

23.5.2017

Ilmiöpopissa discoiltiin Meri-Rastilan koululla

Ilmiöpop vieraili maanantaina 22.5. Meri-Rastilan koululla, Helsingissä. Kevät ja lomatunnelmat taisivat olla lasten mielessä, kun vaikeinta oli hiljaisuuden äänen tuottaminen. Äänipajassa kun ollaan 30 oppilaan kanssa, työpajasta lähtee ääntä! Joten vastapainoksi myös hiljaisuusharjoitukset olivat tervetulleita.

Työpajoissa ihmeteltiin muun muassa kuminauhoilla luotavaa musiikkia, äänen kulkua mukipuhelimella, ääniaaltoja ja äänen kantavuutta. Hauskaa oli ja uutta opittiin.

Ilmiödisco nousi kohokohdaksi

Ilmiödisco oli päivän kohokohta. Koulun oppilaita ykkösistä kutosiin kokoontui juhlasaliin ihmettelemään esitystä valon ja äänen ominaisuuksista ja yhteyksistä. Ilmiödisco on hioutunut ensimmäisistä pienistä takaiskuista viime viikolta ja kaikki sujui putkeen.

Alkuun tarkasteltiin ääniaaltojen merkitystä ja syntyä sekä äänihuulten ominaisuuksia. Desibelimittauksissa lapset pääsivät ääneen ja ihmettelemään äänen voimakkuuden kasvua.

Äänilaseraattori ja ääniurut – aikamoista!

Esityksen kohokohdat olivat kuitenkin äänilaseraattori ja ääniurut. Miten äänellä tuotetaan valoa ja toisin päin – valolla ääntä! Aika uskomatonto! Savukone tehosti laserurkujen näyttävyyttä ja melkein kaikki halusivatkin tulla ihmettelemään urkuja esityksen päätteeksi.

Kannattaisikohan opiskella fysiikkaa ja rakentaa vaikka omat urut?

Pop-Tieteen Facebook-sivuilla on video, jossa Ilmiödisco ja laserurut ovat täydessä vauhdissa. Kannattaa katsoa!

Kuvat: Nelli Korpi, lapset Meri-Rastilan koulu 4A.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *