Close

Tiedeleirit kesälomalla 2017

Tieteillään, taiteillaan ja pidetään hauskaa hyvässä seurassa!

Kaikki leirit ovat täynnä, tänä kesänä leireilijöitä on jopa 104!


Pop-Tiede järjestää viisi viikon pituista tiedeleiriä kesällä 2017. Leirit ovat maanantaista perjantaihin kello 9–15 Sörnäisissä Nuorisoasiankeskuksen Happi-tilassa.

Pop-Tieteen kesäleireillä tieteillään hyvässä seurassa. Päiväleirien ohjelma vaihtelee leiriviikosta riippuen, mutta jokaisella leirillä on luvassa tiedekokeita ja pieniä tutkimustöitä. 

Leirien ohjelma on suunnattu alakouluikäisille lapsille ja päivät sisältävät myös ulkoilua ja vapaa-aikaa. 

Tänä kesänä Pop-Tiede tarjoaa viisi teemaleiriä, valitse kiinnostavin tai vaikka kaksi!


Viikko 23 Luontoleiri

Leirillä tutkitaan luontoa ja eläimiä eri tieteenalojen näkökulmasta sekä retkeillään lähiympäristössä. Luonnossa ja luonnonmateriaaleista rakennetaan majoja, siltoja ja laivoja. Jokaisen eläinrakkaan unelmaleiri!

Viikko 24 Keksintöleiri

Leiri on suunnattu oman elämänsä Pelle Pelottomille. Leirillä tutkitaan erilaisia keksintöjä ja kokeillaan niiden tekemistä itse. Oman ympäristön ilmiöitä päästään tutkimaan, mittaamaan ja vertailemaan. Luvassa ainakin lentoyrityksiä ja haastetehtäviä.

Viikko 25 Kokeita ja tutkimuksia -leiri 

Tällä leirillä keskitytään kemiallisiin kokeisiin ja fysikaalisiin ilmiöihin. Leirillä tutkitaan lähiluontoa tieteellisesti, harjoitellaan koeasetelmien tekemistä ohjaajien opastuksella ja opetellaan hauskoja tiedetemppuja. Lisäksi tutustutaan kokkaamisen kemiaan.

Viikko 26 Rakenteluleiri 

Kantavat rakenteet ja erilaiset laitteet kohtaavat haastajansa Rakenteluleirillä. Leiriläisten kanssa rakennetaan majoja, siltoja ja lennokkeja sekä tutustutaan kellumiseen teoriassa ja käytännössä. Leiriläisillä on myös mahdollisuus ehdottaa ja toteuttaa omia rakenteluprojekteja leirin aikana.

Viikko 31 Tiedetemppujen taikaa 

Tämä leiri on kaikille taikatempuista kiinnostuneille! Leirillä tutkitaan tuttujen materiaalien yllättäviä ominaisuuksia, rakennetaan pieniä tiede-esityksiä ja testataan tiedetemppujen toimivuutta. Leirin päätteeksi pidetään yhteinen tiedeshow! 


Leiriohjaajat

Pop-Tieteen leiriohjaajina toimivat Pop-Tieteen tieteen, taiteen ja pedagogiikan ammattilaiset – kesän 2016 leireiltä ja koulukiertueilta tutut Otso Helos, Amanda Manner, Annika Ljunberg ja Meiju Lampinen.


Aikataulu

Viikko 23: 5.–9.6. kello 9–15

Viikko 24: 12.–16.6. kello 9–15

Viikko 25: 19.–22.6. kello 9–15 (juhannusviikko ma-to)

Viikko 26: 26.–30.6. kello 9–15

Viikko 31: 31.7.–4.8. kello 9–15


Lounasta ja välipalaa

Leiriohjelman ohessa tarjotaan lämmin lounas ja välipala. 


Ilmoittautuminen

KAIKKI LEIRIT OVAT TÄYNNÄ. 


Leirimaksu 

Leiri maksaa 100 euroa lapselta. Sisaralennuksia ei ole.

Laskut toimitetaan ilmoittautuneille huhtikuun aikana sähköpostilla. Myöhemmin ilmoittautuvat saavat laskun heti ilmoittautumisen jälkeen.

Laskun maksamisen jälkeen leiriä ei voi peruuttaa. Voit kuitenkin tiedustella mahdollisuutta vaihtaa leiriviikkoa toiseen. 

Leiriaika ja -paikka

viikot 23–26 ja 31

ma–pe klo 9–15 (viikolla 25 ma–to)

Nuorten toimintakeskus Happi
Sörnäisten rantatie 31
00500 Helsinki

Leirimaksu

100 euroa/lapsi

(sis. lounaan ja välipalan)

Lisätiedot

info@poptiede.fi

leiripuhelin: 045 611 9000